De Astrologische Associatie


ASAS is de afkorting van Astrologische Associatie en is de vakvereniging van astrologen. Het doel van de vereniging is professionalisering van de astrologie. De ASAS is een open vereniging, die verschillende visies onderzoekt en samenbrengt. De ASAS brengt enerzijds astrologen, astrologiestudenten en autodidacten bij elkaar, anderzijds is de ASAS een vereniging waar cliënten en opdrachtgevers terecht kunnen die op zoek zijn naar een gekwalificeerd astroloog.

De Astrologische Associatie (ASAS) is een actieve beroepsvereniging voor astrologen. We bundelen de krachten van een oud beroep in een eigentijdse vorm. We zijn een relatief jonge vereniging (opgericht in 1997) die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen in het vak en die eigentijdse middelen gebruikt om het beroep de juiste plek in de wereld te geven.
 

De vereniging kenmerkt zich door haar open houding naar de samenleving, de bevordering van vakbekwaamheid en de verbondenheid met de aangesloten leden. Astrologen uit alle stromingen zijn welkom. Diversiteit versterkt de kwaliteit en ondersteunt ons doel. Ook willen wij de bekendheid van de astrologie in de maatschappij bevorderen, het gebruik ervan in alle sectoren van de samenleving vergroten en een bijdrage leveren aan de promotie van astrologen onder particulieren en bedrijven.
 
Activiteiten voor de aangesloten leden

De ASASdagen
Twee keer per jaar ben je welkom op de ASASdag, een ontmoetingsdag met een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, netwerken en de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over astrologie. Ook niet-leden zijn van harte welkom.
 

De ASAScoop
Twee keer per jaar verschijnt de ASAScoop. Een astrologisch magazine met artikelen, interviews, voorbeeldduidingen, uitleg over technieken, astrologisch nieuws en recensies. Bij het secretariaat kan je een gratis proefnummer bestellen.
 
Promotie op de website
Op de website vind je veel informatie over de vereniging, astrologie, erkende astrologen, erkende opleidingen, cursusaanbod en het laatste nieuws. Naast informatie over astrologie en de ASAS in het algemeen, kan iedereen via de website zoeken naar een geschikte astroloog. Als erkend praktijkvoerend ASAS astroloog word je gepromoot op de website. Je beschikt over je eigen profiel waarop je zelf aangeeft wat je aanbod is en op welk gebied je gespecialiseerd bent. Zo zijn je potentiële cliënten in staat je te vinden!
 
De Nieuwsbrief
Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de vereniging versturen we zo’n tien keer per jaar een digitale nieuwsbrief. Daarin vind je o.a. nieuws van het bestuur, het programma aanbod van erkende leden en de ASAS agenda. Maar ook oproepen van leden, bijvoorbeeld voor het verzamelen van astrologische data en andere noemenswaardigheden worden vermeld.
 
Kennismaken
Wil je kennis maken met de ASAS? Je kunt een proefnummer van de ASAScoop bestellen of deelnemen aan een ASASdag. Meer informatie is te krijgen bij het secretariaat middels het contactformulier.
 


Kunst voor de Scoop

De schilderijen die gebruikt zijn ter illustratie van de ASAScoop en de folder zijn gemaakt door kunstenares

Frederiek Nelissen.