< Ga terug

George Bode

Ledennummer:A0002

Geboorte jaar:1934


Tarief:

U wordt vriendelijk verzocht om telefonisch contact met George op te nemen om eventuele vragen te stellen. Zie rechtsboven voor het telefoonnummer.

Aanbod cursussen/workshops:

Korte profielbeschrijving:


George Bode is in Nederland bekend geworden door zijn opvattingen over nieuwe punten die worden toegevoegd aan de horoscoop. Hij baseert zich op de Franse astroloog Jean Carteret.

George is sinds 1957 bezig met astrologie en schreef er een tiental boeken over. Eind zestiger jaren introduceerde hij de Zwarte Lichten in Nederland - schakel tussen de knopen-as en de rest van de constellatie. Voorts heeft hij veel onderzoek gedaan naar de sterktebepaling van de horoscoopfactoren (het wichelen), waarvan de neerslag vooral in Perspectief en niveau van de horoscoop (uitg. Schors) en in Handboek astrologie (uitg. Servire), te vinden is. En met betrekking tot progressies, waarbij het wichelen nog belangrijker is dan bij de radixduiding, in Progressies, de horoscoop als levensscenario (uitg. Schors, onder pseudoniem Jos Terwiel; uitg. Vulcanus, onder eigen naam). Hij staat bekend om de toespitsing op het concrete leven in zijn duidingen.

George houdt van filosofie in de meest uitgebreide betekenis. Taal, boeken lezen etc is altijd heel belangrijk in zijn leven geweest. Op z’n 23e was hij redacteur van een literair tijdschrift. Hij schrijft nog steeds gedichten. Reizen is tevens belangrijk voor hem, hij wil graag regelmatig een ander taalgeluid horen.

Vanwege zijn grote inbreng in de astrologie heeft het bestuur van de ASAS unaniem besloten om hem een lidmaatschap voor het leven aan te bieden.

Telefoon:020 - 6253387