Filter op

Vertaling inleiding workshop Andrew Smith

Onderstaande tekst is een vertaling van de inleiding op de workshop van Andrew Smith die hij op 04-10-2014 op de ASASdag zal verzorgen. Om terug te keren naar de oorspronkelijke tekst klikt u hier.


Ruimte – Tijd plaatsbepaling in de astrologie – een transpersoonlijke aanpak
Astrologie is bijna uitsluitend bezig geweest met de factor tijd als hét middel om onze innerlijke groei te bevorderen. De ontwikkeling van de humanistische astrologie halverwege de 20e eeuw, de belangrijkheid van een individueel bewustzijn dat de manifestatie van het archetypisch potentieel aandrijft, geinspireerd binnen tijd, maakte het voor astrologen mogelijk om de persoon terug te brengen naar het centrum van de raadplegende praktijk.
Als we vanuit een transpersoonlijke benadering van bewustzijn kijken, dan wordt het duidelijk dat we niet simpelweg leven in een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats, maar dat wij innig verbonden zijn met alle levende en niet levende verschijnselen wanneer dan ook en waar dan ook.
Ons leven houdt niet op bij de grenzen van het lichaam, maar spreidt zich uit over de grenzen van tijd en plaats op het moment dat we mensen, ideeën, omstandigheden aantrekken om groeimogelijkheden te verwezenlijken.
Al deze impulsen van buiten ondersteunen niet alleen onze spirituele groei gedurende een bepaalde tijd, maar deze ‘boodschappers’ stammen uit en wonen in een bepaalde plek in de ruimte. Daarom hebben alle veranderingen die plaatsvinden in onszelf op een bepaald moment tegelijk óók een plek in een ruimtelijke structuur. Deze ruimtelijke component van onze innerlijke groei wordt niet vaak beschreven en eveneens weinig gebruikt in de astrologie.
Deze workshop die mede gebaseerd is op praktijkervaringen gedurende de afgelopen 19 jaar waarin humanistische technieken met de factor ‘ruimte’ worden gecombineerd, is een interactieve workshop met discussie en uitleg over hoe deze ‘locational astrology’ te gebruiken is op een manier die zowel jezelf als je cliënt verdiept in de holografische ervaring van het leven.
Het is de bedoeling om veel voorbeelden te gebruiken om zodoende het gebruik van ‘locational astrology’ zo praktisch mogelijk te maken. Stuur daarom je geboortegegevens op naar vóór 25 september a.s. en dan krijg je jouw astrografische kaart van Nederland en de wereld.